Marie Vliegt in 4 minuten

“En, wat doe je nu?” – het zijn vier simpele woorden en een vriendelijk vraagteken, maar toch doen ze mij een beetje stotteren en mijn mond in een ongemakkelijke glimlach krullen. Want ja: wat doe ik nu? Ik heb zes maanden mogen genieten van de wereld en zó ontzettend veel moois gezien. En dan ineens BAM, is zomaar dat half jaar voorbij en zijn er van die twaalf spannende vluchten geen één meer over. Elke twijfel of enige onzekerheid over mijn plannen is weggespoeld door het zout uit zeven landen: deze reis is onvergetelijk en ik ben zo ontzettend blij dat ik deze dappere keuze vorig jaar heb gemaakt voor mijzelf.

To be present

Zes maanden vliegen bracht mij een new found liefde voor natuur. Nooit eerder zag ik de schoonheid en oneindigheid van ‘s werelds groen en ik blijf er nu over dromen. De hoogtes in Yosemite, het kleurrijke rif in Fiji en de uitgestrektheid, of nothingness zoals ik het steeds noem, van Nieuw-Zeeland. Geen superlatief omvat ook maar een béétje van all the feels die ik inmiddels voel voor moeder aarde, maar toch zou ik zo graag laten zien wat ik allemaal heb meegemaakt de afgelopen tijd. Mijn foto’s zijn prachtig, maar doen afbreuk aan de realiteit – verhalen zijn mooi, maar creeëren een ander plaatje in jouw hoofd dan in de mijne. Gelukkig schoot ik met mijn TomTom Bandit bijna 64GB aan beeldmateriaal en het schetst een prettig plaatje van mijn leven in 2017. Het is moeilijk kiezen tussen alle prachtige beelden die ik heb verzameld, maar in 3 minuten en 44 seconden neem ik je toch een beetje mee op reis door vijf werelddelen.

A singing heart

De grootste uitdaging voor nu is mijn dankbaarheid, rust en energie vasthouden nu ik weer terug ben in Nederland. Dat is best moeilijk als je in een drukke stad als Rotterdam woont, de contsante drang voelt naar buiten te gaan en vervolgens geen zee, zand of ongerept groen kan vinden. Ik sport veel, reis indien mogelijk elke week af naar Scheveningen waar ik op Hart beach mijn surfershart kan laten zingen en ben uiteraard hard op zoek naar een nieuwe baan. Regelmaat van werk en de kans mijn marketingbrein weer te laten werken brengen mij zeker weer energie als nooit te voren en stellen mij in staat te sparen voor een mooie vakantie naar ergens in de wereld. Voorlopig droom ik nog even van de ontelbare stranden en sterrenhemels around de world. Ik moet bekennen dat ik mijn eigen aftermovie kan blijven kijken, wát een prachtjaar…

So without further a do: Marie Vliegt 2017. Cheers to the now <3

Leave a Reply