Over Marie

Well hello there! Ken je mij nog niet? Ik ben Marieke Strootman, 28 jaar en een echte Rasrotterdammer. Ik heb communicatie gestudeerd en ben inmiddels al een aantal jaar werkzaam binnen mijn vakgebied. Na jaren studeren en een bouwen aan mijn CV en loopbaan kreeg ik het 2016 in mijn kop en besloot ik te doen waar mijn hart van gaat zingen. Namelijk surfen. Heel veel surfen.

Wereldreis 2017

Begin zomer 2016 vond ik mijzelf op een surfkamp in ons eigen kikkerlandje: Bloemendaal. Een week genoot ik van zon, zee, zand en nieuwe mensen. Ik ontmoette gedreven surfers uit onder andere Brazilië, Zuid-Afrika en Australië en allemaal hadden ze een ding gemeen, namelijk de liefde voor de wereld. Als nomaden trekken zij al jaren door verschillende landen. Waar de golven en wind hen ook brengt. Een prachtige bezigheid die hen cultuur, geluk en de kunst van surfen bracht. Dat wil ik ook is alles wat ik dacht. “So why don’t you?” was de simpele tegenvraag van mijn Braziliaanse Surfleraar. Dus inderdaad, why don’t i? En zo begon mijn avontuur. Binnen drie maanden na mijn gesprek op het Bloemendaalse strand, had ik al mijn tickets binnen, inentingen gehaald en stond mijn backpack al geduldig in de hoek te wachten tot ik hem om deed. Begin 2017 reisde ik in 6 maanden tijd  van Innsbruck, via Australië tot aan Santo Domingo en deed ik zo veel mogelijk nieuwe indrukken op. Via Marievliegt.nl deel ik ervaringen van mijn once in a lifetime reis om de wereld  en alle hierop volgende vliegavonturen. Here’s to living! Meer over mijn wereldreis 2017 vind je op de pagina “Over de reis”.

Nieuw Zeeland 2019

Tijdens deze wereldreis ontmoette ik mijn huidige vriend Luke, een New Zealander woonachtig in Christchurch. Na maanden daten over lange afstand, het hele All You Need Is Love circus en ups en downs besloten we samen: we gaan dit proberen, met zijn twee, op één plek. Anders werkt het niet. Daarom vloog ik 27 december 2018 naar Christchurch om daar een jaar te werken en te wonen. Ik vertrok niet alleen voor de liefde, maar ook voor het werken-in-het-buitenland avontuur. Hoe het me bevalt en wat ik allemaal mee maak lees hier, op Marie Vliegt.

 

Screen Shot 2018-10-15 at 11.30.02