Ze mag weer: Marie Vliegt 2018

Ik ben deze winter al 3 x in Eindhoven geweest… De afgelopen 26 jaar zette ik geen één keer voet in deze troosteloze stad, maar sinds ik blog voor GoBlanco ben ik er ineens te vinden en vandaag – 12 januari – ben ik er omdat ik weer mag vliegen. Ja, ik mág weer – wie had ooit gedacht dat ik dat zou zeggen. Het is mijn eerste vlucht in 2018 en, hoewel niet zo indrukwekkend als afgelopen jaar, zullen er zeker nog een aantal volgen. Ik heb naast Kopenhagen ook Genève, Noorwegen en Nieuw-Zeeland op de planning en als deze voorbij zijn is het pas mei! Toepasselijk dat ik anderhalf jaar geleden Marie Vliegt als naam koos voor mijn website, want ik heb zowaar een nieuwe hobby.

Back in Holland

Ik ben nu precies een half jaar terug. In dat half jaar zag ik na maanden mijn lieve vrienden en familie weer, vond ik na een tijdje een te gekke nieuwe baan bij Hart Beach Scheveningen en kreeg mijn huis een complete make-over. Een half jaar lang heb ik ook krampachtig vast gehouden aan de waardevolle rust die ik gevonden heb over seas en probeerde ik met man en macht die endorfine rond te blijven pompen. Tevergeefs, maar ik ben ook realistisch. De eerste week na mijn terugkomst had ik pijn in mijn kaken van het lachen. Iedereen was benieuwd naar mijn verhalen en elke dag mocht ik weer vertellen over mijn mooie avonturen. Elk feestje, iedere koffie date – overal ging ik heen en toen ineens was het op. Alsof ik hormonaal defect was tuimelde ik na die week intense prikkels in een diep tranendal waar ik pas na een dikke 10 dagen uit kwam. Back to reality – over een zure appel gesproken… man wat baalde ik dat ik terug was. Begrijp me niet verkeerd: ik was mega blij om iedereen weer te zien, maar het stadsleven was ik niet meer gewend. Na maanden vertoeven op paradijslijke stranden en rondhobbelen in oneindige natuur kwam ik terug in een huis dat niet meer mijn thuis was en had weer een agenda die overliep van de afspraken. Om maar te zwijgen van de “fear-of-missing-out” waar ik dacht vanaf te zijn. Mijn huis was compleet geleefd door een ander en alles eromheen onveranderd alsof ik nooit was weggeweest. Mijn vriendinnetjes hadden deze dip al voorspeld, maar mijn optimistische zelf had bedacht dat ik meteen weer door zou kunnen – vol nieuwe energie.


All You Need Is Love

Het kostte me uiteindelijk drie maanden om een nieuwe baan te vinden. Ik had ook geen haast, maar na de tweede maand had ik wel door dat een baan me weer structuur en afleiding zou geven en mijn hoofd (en hart) had daar wel behoefte aan. De marketing functie bij Hart kwam als geroepen en tot op de dag van vandaag heb ik veel plezier in het werken op het strand en organiseren van alles rondom de surf. Een nieuw avontuur waarvan mijn eerste week on the job alles behalve normaal verliep: ik kreeg te maken met een unieke ervaring waarvan ik nooit had gedacht deze te beleven. 27 oktober zat ik ineens met m’n kop in de Endemol studio. Blijk ik de oren van ieders kop gepraat te hebben over mijn wilde Kiwi Luke en daar had Robbert ten Brink wel wat vraagjes over! Toegegeven, ik ben echt mega verliefd… Maar makkelijk is het allerminst en we zorgen dat het werkt met vallen en opstaan. Ik ben Hester eeuwig dankbaar dat ze Luke naar Nederland heeft weten te halen, die vier weken samen heeft ons doen inzien dat wij meer zijn dan alleen een leuk contact en in april onderzoek ik, samen met Luke in NZ, verder wat we willen van elkaar en welke consessies we daar in gaan doen.

Copenhagen

Maar goed, een half jaar verder dus en die reislust is er niet minder op geworden. In tegendeel, ik heb nog nooit zo vaak op reissites gekeken en bedenk elke mogelijke manier om naar nieuwe landen af te reizen. Best lastig als je maar 4 weken vakantie hebt per jaar, maar doordat ik veel overuren maak kan ik soms compenseren door lange weekendjes te pakken en die zijn ideaal voor citytrips en natuurgebonden uitstapjes. Sinds vorige week is het sale bij Transavia en toen kon ik ineens spotgoedkoop naar tientallen bestemmingen… Dacht ik in eerste intantie Stockholm geboekt te hebben – bleek bij de bevestiging dat ik toch naar Denemarken ging! Eigenlijk mega grappig, want wie boekt er nou iets zonder te kijken waar naar toe?! Maar eind goed – al goed, want ik zit inmiddels na een fijne trip vanuit eindhoven in een heerlijk hip hostel in Kopenhagen met een heel weekend offline genieten van een nieuw land in het vooruitzicht.

Absoluut niets beters voor een reislustig type als ik , believe me …

Leave a Reply